Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Gehoorbescherming

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Gehoorbescherming

In een wereld vol geluiden is het behoud van je gehoor essentieel. Gehoorbescherming is belangrijk voor je gezondheid. Of je nu veel lawaai hoort op je werk. Of je naar concerten gaat. Of je rust zoekt in een lawaaierige omgeving. Wat is het belang van gehoorbescherming? En waarom is het dragen van gehoorbeschermers een verstandige keuze.

Impact lawaai zonder gehoorbescherming

Blootstelling aan overmatig lawaai kan ernstige gevolgen hebben voor je gehoor. Gehoorschade is moeilijk te genezen. Voorkomen is belangrijk voor een gezond gehoor op lange termijn. Geluidsniveaus boven 85 decibel worden beschouwd als mogelijk schadelijk. Veel dagelijkse activiteiten, zoals grasmaaien, het luisteren naar luide muziek, of werken met elektrisch gereedschap, overstijgen vaak deze grens.

Waarom gehoorbeschermers gebruiken?

Gehoorbeschermers, ook wel oordoppen genoemd, vormen een effectieve barrière tegen schadelijke geluiden. Ze verminderen het geluidsniveau, maar je kunt nog steeds belangrijke signalen horen omdat ze niet alles afsluiten. Er zijn verschillende soorten gehoorbeschermers beschikbaar, waaronder op maat gemaakte oordoppen, schuimrubberen oordoppen en oorkappen. Het kiezen van het juiste type gehoorbescherming hangt af van je specifieke behoeften en de situatie waarin je je bevindt.

Op maat gemaakte gehoorbeschermers

Voor optimale bescherming en comfort kun je overwegen om op maat gemaakte gehoorbeschermers aan te schaffen. Deze worden speciaal voor jouw oren gemaakt en bieden een perfecte pasvorm. Op maat gemaakte gehoorbeschermers zijn ideaal voor mensen die regelmatig aan lawaai worden blootgesteld, zoals bouwvakkers, concertgangers, of mensen die werken in lawaaiige kantooromgevingen. Ze verminderen geluidsniveaus aanzienlijk en voorkomen zo gehoorschade op de lange termijn.

Oordoppen

Voor dagelijks gebruik en incidentele blootstelling aan luide geluiden zijn schuimrubberen oordoppen een handige en betaalbare optie. Deze oordoppen zijn gemakkelijk in te brengen en vormen zich naar de vorm van je gehoorgang. Ze zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk worden meegenomen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende situaties, van zagen tot snoeien.

Oorkappen

Oorkappen zijn een andere populaire vorm van gehoorbescherming, vooral in industriële en bouwomgevingen. Ze bedekken je hele oor en bieden een goede afdichting tegen schadelijk geluid. Oorkappen zijn vaak verstelbaar en comfortabel, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik. Ze worden aanbevolen voor situaties waarin constante blootstelling aan lawaai onvermijdelijk is.

Gehoorbescherming werk

Voor veel beroepen is het dragen van gehoorbescherming op de werkplek verplicht. Werknemers in de bouw, de industrie en de luchtvaart worden vaak blootgesteld aan intense geluidsniveaus. Het gebruik van gehoorbeschermers is niet alleen een wettelijke vereiste in veel gevallen, maar het is ook een verantwoorde keuze om de gezondheid van werknemers te waarborgen. Werkgevers moeten zorgen voor de juiste gehoorbescherming en werknemers moeten deze consequent dragen om gehoorschade te voorkomen. Stofmaskers zijn vaak ook nodig in deze soort werkomgevingen. 

Meer dan gehoorbescherming

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan een hooihark, boomband of aan producten die jouw tuin winterklaar maken.

Gehoorbescherming zorgt ervoor dat je je oren beschermt tijdens werken met veel geluid