Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Klauwhamers

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Klauwhamers

Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met het ontdekken van de wereld van doe-het-zelf projecten, de klauwhamer is een essentieel gereedschap dat niet mag ontbreken in je gereedschapskist. De voorhamer hoort ook in de kist. Met zijn kenmerkende klauw aan de ene kant en de hamerkop aan de andere kant, biedt deze tool een veelzijdigheid die je helpt bij veel verschillende taken. 

Wat maakt een Klauwhamer uniek?

De hamer onderscheidt zich door zijn specifieke ontwerp en functionaliteit. De hamerkop is ideaal voor het inslaan van nagels en het bewerken van verschillende materialen. De klauw aan de achterkant wordt juist gebruikt om nagels te verwijderen of materialen uit elkaar te halen. Dit dubbele ontwerp maakt de hamer tot een onmisbaar stuk gereedschap voor zowel professionele bouwers als enthousiaste doe-het-zelvers. 

Verschillende Soorten Klauwhamers

Klassieke Klauwhamer: De klassieke hamer is het meest voorkomende type. Hij wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige, maar effectieve ontwerp. De hamer heeft meestal een houten handvat en een metalen kop, waardoor het een duurzaam en betrouwbaar gereedschap is voor dagelijkse klussen.

Klauwhamer met Glasvezel Handvat: Voor diegenen die op zoek zijn naar een lichtere optie die nog steeds veel kracht heeft is de hamer met een glasvezel handvat een goede keuze. Het glasvezel handvat absorbeert schokken beter dan hout, waardoor het comfortabeler is tijdens langdurig gebruik.

Ergonomische hamer: Ergonomische hamers zijn ontworpen met het oog op gemakkelijk werken. Ze hebben handvatten die zijn gevormd voor een betere grip en verminderen de belasting op je handen en polsen, wat vooral handig is bij intensief gebruik.

Magnetische Klauwhamer: Voor extra gemak bij het hanteren van nagels is er de magnetische klauwhamer. Deze heeft een magneet in de kop die de nagel stevig op zijn plaats houdt, zodat je met één hand kunt werken zonder het risico dat de nagel valt.

Waarom een Klauwhamer?

Veelzijdigheid: Of je nu een spijker moet inslaan, een muur moet slopen of een oud meubelstuk uit elkaar moet halen, de klauwhamer biedt de veelzijdigheid die je nodig hebt.

Efficiënt Nagels Verwijderen: De klauw aan de achterkant van de hamer maakt het eenvoudig om nagels te verwijderen zonder schade aan te richten. Dit is vooral handig bij renovatieprojecten waarbij hergebruik van materialen belangrijk is.

Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: Klauwhamers zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals staal en hout, wat resulteert in duurzame en betrouwbare gereedschappen die bestand zijn tegen zware belasting.

Onmisbaar in elke Werkplaats: Of je nu een professionele aannemer bent of gewoon af en toe wat klusjes in huis doet, een klauwhamer is een onmisbaar gereedschap dat niet mag ontbreken in je werkplaats.

Tips Klauwhamer

Kies de Juiste Maat: Afhankelijk van de klus die je gaat doen, is het belangrijk om de juiste maat klauwhamer te kiezen. Voor kleinere nagels is een lichtere hamer geschikt, terwijl voor grotere klussen een zwaardere hamer nodig kan zijn.

Gebruik de Klauw Effectief: Bij het verwijderen van nagels is het belangrijk om de klauw op de juiste manier onder de kop van de nagel te plaatsen om schade aan het omliggende materiaal te voorkomen.

Onderhoud je Klauwhamer: Houd je klauwhamer in topconditie door regelmatig het handvat te controleren op splinters en de hamerkop schoon te maken en te smeren. Vergeet ook niet je Grisport werklaarzen aan te trekken. 

Een Klauwhamer voor Elke Klus

Of je nu een ervaren vakman bent of net begint met klussen, een klauwhamer is een onmisbaar gereedschap dat zijn waarde keer op keer bewijst. Met zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak is de klauwhamer een investering die elke doe-het-zelver moet overwegen. Voeg dit onmisbare gereedschap toe aan je collectie en ontdek de vele manieren waarop het je kluservaring kan verbeteren.

Meer dan een klauwhamer

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan producten zoals regenkleding of maaidraad.

 

met een klauwhamer kan je zowel spijkers er in slaan als er uit halen