Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Strooiwagens

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Strooiwagen

Een mooi stuk gras is de trots van elke tuineigenaar. Om het hele jaar door te genieten van een gezond gazon, is het essentieel om aandacht te besteden aan seizoensgebonden zorg, vooral tijdens de koudere maanden. Hier komt de veelzijdige strooiwagen in beeld.

Wat is een strooiwagen?

Een strooiwagen is een belangrijk gereedschap voor effectieve gazonverzorging. Het helpt vooral bij het verspreiden van zaden, meststoffen en, niet te vergeten, zout voor gladheidsbestrijding. Het gebruik van een strooiwagen maakt het proces niet alleen efficiënter, maar zorgt er ook voor dat de toepassing gelijkmatig en nauwkeurig gebeurt. Hierdoor wordt niet alleen tijd bespaard, maar worden er ook optimale resultaten behaald.

Zoutstrooier

Wanneer de winter aanbreekt, wordt het gazon blootgesteld aan verschillende uitdagingen, waaronder vorst en sneeuw. Om ervoor te zorgen dat het gazon gezond blijft, is het noodzakelijk om gebruik te maken van zoutstrooiers. Deze handige apparaten maken het mogelijk om snel en efficiënt zout te verspreiden. Dit is cruciaal voor het voorkomen van ijsvorming op het gazon. Het gebruik van een zoutstrooier in combinatie met een strooiwagen maakt winterse gazonverzorging een moeiteloze taak.

Soorten strooiwagens

De wagens zijn er in verschillende types en maten, elk ontworpen voor specifieke toepassingen. Handmatige strooiwagens zijn ideaal voor kleinere gazons en bieden de tuinier volledige controle over het verspreidingsproces. Voor grotere gazons zijn er duw- en trekstrooiwagens die efficiënter zijn in het bedekken van grotere oppervlakken. Elektrische wagens voegen een extra laag van gemak toe door automatische verspreiding mogelijk te maken, wat vooral handig is bij regelmatige toepassingen.

Zoutstrooier veiligheid

Als het gaat om winterse gladheidsbestrijding, is een zoutstrooier een onmisbaar hulpmiddel. Een hand zout strooier is perfect voor het behandelen van trottoirs en opritten. Een opzetbare zout strooier op voertuigen zijn ideaal voor grotere oppervlakken. Het gelijkmatig verspreiden van zout met een zoutstrooier voorkomt niet alleen ijsvorming, maar zorgt ook voor veilige loopoppervlakken rondom uw woning.

Tips gebruik strooiwagens

Ten eerste is het belangrijk om de verspreidingsbreedte aan te passen. Stel de verspreidingsbreedte van de strooiwagen of zoutstrooier in op basis van de grootte van uw gazon of het te behandelen oppervlak. Dit zorgt voor een gelijkmatige dekking.

Daarnaast is het ook goed om het juiste type strooiwagen te kiezen. Selecteer het type strooier op basis van je specifieke behoeften. Handmatige wagens zijn geweldig voor precisietoepassingen, terwijl duw- of trekstrooiers efficiënter zijn voor grotere gebieden.

Het stukje onderhoud is ook altijd een van de belangrijkste punten. Houd je wagen in topconditie door regelmatig onderhoud uit te voeren. Reinig de wagen grondig na gebruik en sla hem op een droge plaats op om roestvorming te voorkomen.

Ten slotte is het in de gaten houden van de weeromstandigheden ook een belangrijk puntje. Pas uw strooiactiviteiten aan op basis van de weersomstandigheden. Vermijd bijvoorbeeld strooien tijdens dagen dat het hard waait. Zo ga je ongewenste verspreiding tegen.

Voordelen goede strooiwagen

Investeren in een goede wagen biedt meerdere voordelen. Naast het feit dat ze tijd en moeite besparen, helpen deze wagens ook om verspilling van zout te minimaliseren. De precieze verspreiding zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid zout gebruikt wordt. Hierdoor wordt zowel je gazon als het milieu beschermd. Bovendien zorgt een gelijkmatige verspreiding van zout voor een consistente bescherming van jouw stuk gras.

Meer dan een zoutstrooier

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan een onkruidborstel, bladharken , haakse hoek of boombanden.

 

De strooiwagen maakt het verspreiden van zout of zaden gemakkelijk