Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Mestvorken

Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Mestvork

Een mestvork is een belangrijk gereedschap voor iedereen die betrokken is bij de landbouw, tuinbouw of veeteelt. Of je nu een professionele boer bent of gewoon een enthousiaste tuinier, een goede mestvork kan het verschil maken in de efficiëntie van je mestverwerking.

Efficiëntie mestvork

Een mestvork stelt je in staat om mest snel en efficiënt te verplaatsen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld over jouw stuk land. Mest is bedoeld om je gewassen sneller te laten groeien. Wanneer het mest gelijkmatig wordt verspreid dan zal dit ook gunstiger worden voor de groei van je gewassen.

Minder inspanning mestvork

In vergelijking met het gebruik van een schep of hark, vereist de vork minder fysieke inspanning. Met een schep of hark moet je namelijk veel meer bewegen om het mest goed te verdelen. De ergonomische handvatten verminderen de belasting op je rug en armen, waardoor het een comfortabeler en duurzamer hulpmiddel is. Harken zoals bladharken hebben weer hun eigen kwaliteit.

Beluchting grond

Door de scherpe tanden van de mestvork kan de grond beter worden belucht tijdens het verplaatsen van de mest. Dit bevordert een gezonde bodemstructuur en verbetert de opname van voedingsstoffen door de planten.

Veelzijdigheid mestvork

Naast het verplaatsen van mest kan de vork ook worden gebruikt voor andere taken in de tuin of op de boerderij. Denk hierbij aan het verplaatsen van stro, hooi of ander organisch materiaal. Een hooihark is hier wel praktischer voor.

Soorten mestvorken

Platte mestvork: Deze vorken hebben platte, brede tanden en zijn ideaal voor het verplaatsen van grote hoeveelheden mest. Ze zorgen voor een snelle en gelijkmatige verdeling van de mest over het land.

Spitse vork: met scherpere tanden zijn spitse vorken perfect voor het doorbreken van compacte mestlagen. Ze zijn ook geschikt voor het beluchten van de bodem en het verplaatsen van compost.

Vaste tanden of verende tanden: Sommige vorken hebben vaste tanden, terwijl andere voorzien zijn van verende tanden. Verende tanden kunnen handig zijn bij het werken op oneffen terrein, omdat ze zich aanpassen aan de ondergrond.

Juiste mestvork

Ten eerste is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Dus kies een vork die gemaakt is van duurzame materialen zoals roestvrij staal of gehard staal. Dit zorgt voor een lange levensduur, zelfs bij intensief gebruik.

Let ook op het materiaal en de lengte van het handvat. Een ergonomisch ontworpen handvat gemaakt van hout of kunststof zorgt   voor comfort tijdens het gebruik. De lengte van het handvat moet geschikt zijn voor jouw lengte, zodat je efficiënt kunt werken zonder overmatige belasting van je rug.  

Het aantal tanden op de mestvork bepaalt de snelheid waarmee je mest kunt verplaatsen. Een mestvork met meer tanden kan sneller werken, mar het is ook belangrijk dat de tanden voldoende ruimte hebben om grote hoeveelheden mest vast te houden.      

Meer dan een mestvork

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan een snoeischaar of silky zagen.

Met een mestvork kan je mest gemakkelijk verspreiden