Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Tegelkrabbers

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Tegelkrabber

Ben je ooit gestruikeld over die vervelende tegels in je tuin? Heb je ooit een hardnekkige vlek op je mooie keramische vloer gehad? Dan is het tijd om kennis te maken met de ultieme oplossing: de tegelkrabber! Deze handige tool wordt al eeuwenlang gebruikt om tegels schoon te maken en vuil te verwijderen. 

Wat is een tegelkrabber?

Een tegelkrabber is een handig gereedschap dat speciaal is ontworpen om vuil en vlekken van verschillende soorten tegels te verwijderen. Het wordt vaak gebruikt in zowel binnen- als buitenruimtes, zoals badkamers, keukens, terrassen en tuinen.

De basisstructuur van een krabber bestaat uit een handvat en een schraapblad. Het handvat kan gemaakt zijn van hout, kunststof of metaal en biedt de nodige grip tijdens het gebruik. Het schraapblad, aan de andere kant, kan worden gemaakt van staal of plastic met scherpe randen die helpen bij het krabben van hardnekkig vuil.

Het belangrijkste doel van een tegelkrabber is om hardnekkig vuil zoals cementrestanten, verfspatten en voedselvlekken effectief te verwijderen zonder de tegels te beschadigen. Met behulp van gecontroleerde druk kunnen gebruikers het blad over het oppervlak bewegen om zo grondig schoon te maken. Wil je liever het onkruid tussen de tegels weghalen, dan kan je beter een schoffel gebruiken.

Een groot voordeel van het gebruik van een tegelkrabber is dat je geen agressieve chemicaliën hoeft te gebruiken die mogelijk schadelijk zijn voor jouw gezondheid of het milieu. Dit maakt het tot een milieuvriendelijke optie voor huishoudelijk onderhoud.

Dus waarom zou je genoegen nemen met saaie en bevlekte tegels wanneer je ze weer kunt laten stralen? Een tegelkrabber kan helpen bij het herstellen van de oorspronkelijke glans van jouw tegeloppervlakken en je kunt weer genieten

De geschiedenis van de tegelkrabber

De geschiedenis van de tegelkrabber gaat terug tot het oude Egypte, waar ze werden gebruikt om hiëroglyfen op tegels te graveren. Deze vroege versies waren meestal gemaakt van steen en hadden een scherpe punt die werd gebruikt om in de tegels te krassen.

In de loop der tijd hebben verschillende culturen hun eigen versies van de tegelkrabber ontwikkeld. In het oude Griekenland gebruikten ze bijvoorbeeld metalen schrapers met ingewikkelde patronen op het handvat. Deze werden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het maken van mozaïektegels.

Tijdens de middeleeuwen werden tegelkrabbers voornamelijk gebruikt voor praktische toepassingen, zoals het verwijderen van vuil en aanslag van keramische tegels. Ze waren meestal gemaakt van hout of metaal en hadden een platte rand waarmee je gemakkelijk over het oppervlak kon schrapen.

Met de komst van modernere materialen en technieken zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten tegelkrabbers beschikbaar. Sommige hebben een ergonomisch handvat voor comfortabeler gebruik, terwijl andere speciale messcherpe bladen hebben om hardnekkig vuil te verwijderen.

Tegenwoordig worden tegelkrabbers nog steeds veelvuldig gebruikt in zowel huishoudelijke als professionele settings. Of je nu oude lijmresten wilt verwijderen voordat je nieuwe vloertegels plaatst of gewoon wat algemene reiniging wilt doen, een tegelkrabber is een handig gereedschap om in huis te hebben.

Verschillende soorten tegelkrabbers

Tegelkrabbers zijn er in verschillende vormen en maten, elk ontworpen voor specifieke doeleinden. Een van de meest voorkomende soorten is de handmatige tegelkrabber. Dit type krabber heeft een scherpe punt aan het uiteinde waarmee je gemakkelijk onder de tegels kunt komen om ze los te maken.

Een andere variant is de elektrische tegelkrabber, die wordt aangedreven door een motor. Deze krachtige tool maakt het verwijderingsproces veel sneller en efficiënter, vooral bij grotere oppervlakken. Het kan echter wat luidruchtig zijn, dus zorg ervoor dat je gehoorbescherming draagt tijdens gebruik.

Voor moeilijk bereikbare hoeken en randen is er ook een gebogen of getande tegelkrabber beschikbaar. Deze krabbers hebben speciale tandjes of gebogen bladen die helpen bij het verwijderen van hardnekkig vuil uit deze lastige plekken.

Daarnaast zijn er nog andere gespecialiseerde varianten zoals infrarood warmte-gebaseerde krabbers die werken door hitte toe te passen op de lijmrestanten onder de tegels, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

Het kiezen van de juiste tegelkrabber hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloerbedekking dat moet worden verwijderd en hoe groot het project is. Het kan handig zijn om advies in te winnen bij professionals of ervaren doe-het-zelvers om de beste keuze te maken

Hoe werkt een tegelkrabber?

Hoe werkt een tegelkrabber? Dit is een vraag die vaak gesteld wordt door mensen die overwegen om deze handige tool aan te schaffen. Een tegelkrabber is in feite een instrument dat speciaal ontworpen is om oude, vastzittende tegels van oppervlakken te verwijderen.

De werking van een tegelkrabber is eigenlijk vrij eenvoudig. Het bestaat meestal uit een stalen blad met scherpe randen en een stevig handvat. Om de krabber te gebruiken, plaats je het blad tegen de onderkant of zijkant van de tegel en oefen je druk uit terwijl je het naar boven duwt. De scherpe randen snijden als het ware door de voeg- of lijmverbinding tussen de tegels en laten ze los.

Het gebruik van een tegelkrabber vereist wel wat fysieke kracht en precisie. Je moet ervoor zorgen dat je voldoende druk uitoefent op het blad om effectief te kunnen zijn, maar ook niet zo veel dat je de onderliggende oppervlakte beschadigt. Daarnaast moet je voorzichtig zijn om geen letsel op te lopen tijdens het krabben. Draag OXXA werkhandschoenen voor extra grip. 

Het kan ook nuttig zijn om warmte toe te passen op hardnekkige tegels voordat je begint met krabben. Dit kan helpen bij het verzachten van de lijmverbinding, waardoor het gemakkelijker wordt om ze los te maken.

Kortom, een tegelkrabber biedt dus een praktische manier om oude tegels te verwijderen zonder dat je een professional hoeft in te schakelen.

Wanneer gebruik je een tegelkrabber?

Een tegelkrabber is een handig gereedschap dat wordt gebruikt om tegels van oppervlakken te verwijderen. Maar wanneer moet je eigenlijk een tegelkrabber gebruiken? Nou, er zijn verschillende situaties waarin dit handige hulpmiddel van pas kan komen.

Ten eerste, als je nieuwe vloertegels wilt leggen en de oude tegels moeten worden verwijderd, is een tegelkrabber essentieel. Het helpt bij het losmaken en opheffen van de oude tegels zonder veel moeite.

Daarnaast kan een tegelkrabber ook nuttig zijn bij renovatiewerkzaamheden. Als je bijvoorbeeld besluit om de badkamer of keuken te renoveren, zul je waarschijnlijk bestaande wand- en vloertegels moeten verwijderen. Een tegelkrabber maakt deze taak veel gemakkelijker en efficiënter.

Bovendien kan een tegelkrabber ook van pas komen als er beschadigingen aan de voegen tussen de tegels zijn ontstaan. Met behulp van het scherpe mesje kun je voorzichtig de beschadigde voegen wegsnijden en vervolgens nieuwe voegmortel aanbrengen.

Het gebruik van een goede kwaliteitstegelkrabber zal ervoor zorgen dat deze klusjes snel en eenvoudig kunnen worden geklaard zonder schade aan het oppervlak toe te brengen. Dus als jij bezig bent met het leggen of vervangen van wand- of vloertegels, is een tegelkrabber zeker handig.

Meer dan een tegelkrabber

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan producten zoals een tuinkrabber of grashark.  

Een tegelkrabber kan het vuil van je tegels krabben