Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Verkeerskegels

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Verkeerskegels

Verkeersveiligheid staat centraal in elke samenleving, en een belangrijk onderdeel hiervan is het gebruik van verkeerskegels. Deze hulpmiddelen staan ook bekend als pionnen of pylons. Ze spelen een grote rol bij het sturen van verkeer, het markeren van gevaren en het waarborgen van een vlotte doorstroming op wegen en bouwplaatsen.

Waarom verkeerskegels?

Een verkeerskegel staat ook wel bekend als pionnen of pylons. Het zijn markers die vaak felgekleurd zijn en gebruikt worden voor verschillende momenten in het verkeer. Zoals gevaar aan duiden, verkeer goed laten doorstromen en tijdelijke wijzigingen in de wegsituatie aan geven. Deze kegels zijn gemaakt van duurzame materialen zoals PVC of rubber. Deze materialen kunnen tegen verschillende weersomstandigheden en langdurig gebruik.

Pionnen wegafsluitingen  

De pionnen zijn onmisbaar bij het markeren van wegafsluitingen en het creëren van veilige omleidingen. De opvallende kleuren van de kegels trekken de aandacht van bestuurders en voetgangers, waardoor ze op een veilige manier worden geleid. Dit kan ook met andere markerings producten.

Bouwplaatsen en werkzones verkeerskegels

Op bouwplaatsen en wegwerkzaamheden helpen de kegels als tijdelijke gidsen. Ze waarschuwen voor potentieel gevaarlijke zones en begeleiden het verkeer langs veilige routes. Zo kan er bijvoorbeeld een rijstrook afgezet zijn met de kegels zodat bestuurders weten dat ze daar niet kunnen rijden.

Parkeerbeheer

Bij grote evenementen, zoals concerten of sportwedstrijden, spelen de kegels een grote rol in het beheren van parkeerzones. Ze helpen bij het organiseren van voertuigen en zorgen voor een gestroomlijnde parkeerervaring.

Veiligheid op scholen

De kegels worden vaak gebruikt in de nabijheid van scholen om de verkeersveiligheid te vergroten. Ze worden geplaatst bij oversteekplaatsen en op strategische punten om chauffeurs te herinneren aan de aanwezigheid van schoolkinderen.

Verschil pionnen en pylons

Hoewel de termen ‘’pionnen’’ en ‘’pylons’’ vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er simpele verschillen tussen beide. Pionnen verwijzen meestal naar kleinere, draagbare markers die vaak worden gebruikt voor activiteiten zoals trainingen, sportevenementen of als speelgoed. Aan de andere kant zijn Pylons over het algemeen groter en worden ze vaker ingezet voor verkeersbeheer en wegmarkeringen.

Evolutie verkeerskegels

In de loop der jaren hebben de kegels een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Oorspronkelijk werden ze vervaardigd uit hout of metaal, maar met de vooruitgang in technologie en materialen zijn moderne verkeerskegels gemaakt van duurzame kunststoffen zoals PVC en rubber. Deze materialen bieden niet alleen een langere levensduur, maar zijn ook lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren.

Bijdrage aan duurzaamheid

Naast hun directe bijdrage aan verkeersveiligheid spelen de kegels ook een rol in duurzaamheid. Door herbruikbare materialen te gebruiken, verminderen ze afval en dragen ze bij aan milieubewust verkeersmanagement.

Meer dan een verkeerskegel

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan een buxusschaar of een graskantsteker. Ze verkopen ook het merk Knipex.

 

Een verkeerskegel is een markering voor in het verkeer