Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Graskantstekers

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Graskantsteker

Een goed onderhouden stuk gras is het visitekaartje van elke tuin. Een essentieel gereedschap dat bijdraagt aan die perfecte uitstraling is de graskant steker. Het is een belangrijk stuk gereedschap voor het bereiken van een professionele afwerking.

Wat zijn graskantenstekers?

Een graskantsteker is een handig gereedschap waarmee je de randen van je gazon kunt definiëren en onderhouden. Of het nu gaat om het scheiden van het gras van bloemperken, opritten of stoepen, een graskant steker helpt je bij het creëren van scherpe, nette lijnen. Het resultaat is een tuin die er niet alleen verzorgd uitziet, maar ook een stuk makkelijker te onderhouden is.

Met graskantstekers kun je de grasranden eenvoudig afsnijden. Hierdoor krijgt je tuin een gestructureerde en georganiseerde uitstraling. Dit gereedschap is met name handig op plekken waar een grasmaaier moeilijk bij kan komen. Dit zijn plekken langs muren, hekken en rondom bloembedden. Het voorkomt onkruid en maakt je tuin er netjes en afgewerkt uitzien. Over het algemeen zijn schoffels het beste gereedschap om onkruid te verwijderen.

Handmatige kantsteker

Bij een handmatige steker heb je de stok en de steker aan de onderkant. Deze klassieke gereedschappen vereisen wat fysieke inspanning. Wel bieden ze de volledige controle omdat je alles zelf doet met de hand. Ze zijn ideaal voor de kleinere tuinen. Ze leveren nauwkeurige resultaten op. Een graskantsnijder levert ongeveer hetzelfde werk.

Waarom investeren in een kantensteker?

Goede kwaliteit gereedschap is een investering voor jou gereedschapskist of schuur. Een hoogwaardige steker is ook een investering. Het zorgt voor een goede uitstraling van je tuin. Ook zorgt het voor gemak van je tuinonderhoud. Schrepels zijn ook een goede toevoeging aan je gereedschapsverzameling.

Veelzijdigheid graskant steker

Een goede graskanten steker zorgt voor strakke, professionele ogende randen. Dit betekent een nette lijn van gras langs je schutting of muur. Dit draagt bij aan de algehele uitstraling van je tuin. Ook past hij bij jouw behoeften of omvang van de tuin. Je kan er namelijk zowel kleine hoekjes als grote stukken gras mee aanpakken.

Efficiëntie kantensteker

Het regelmatig gebruik van een graskantsteker voorkomt dat gras zich verspreidt naar ongewenste gebieden. Dit zorgt ervoor dat de noodstand van constant onkruid verwijderen wordt verminderd.

Ook kun je met de steker snel en efficiënt werken, waardoor je kostbare tijd bespaart. Deze tijd kun je besteden aan andere tuinwerkzaamheden of gewoon aan je eigen ontspanning.

Tips gebruik graskantsteker

  1. Ten eerste moet je eerst zorgen dat de grond zacht is. Bevochtig de grond met een tuinslang of gieter. Of gebruik de graskantsteker na regen wanneer de grond zachter is. Dit maakt het snijproces een stuk makkelijker.
  2. Om de strakste resultaten te krijgen, werk je in rechte lijnen. Gebruik eventueel een touw als leidraad voor een perfecte scheiding.
  3. Onderhouden is altijd een belangrijk onderdeel voor het behouden van jouw apparatuur. Het is dus belangrijk dat je je kantsteker ook blijft onderhouden. Houd het mes scherp en schoon voor optimale prestaties. Smeer bewegende delen regelmatig in met olie. En berg de graskantsteker op een droge plaats op.

Meer dan een kantsteker

Donar Groen is een specialist in handgereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de webshop wordt er een breed assortiment aan producten en merken verkocht. Denk hierbij aan het merk DeWit of Felco.

 

Een graskantsteker zorgt voor een net gazon