Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Graskantsnijders

Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Graskantsnijder

Een mooi, groen gazon is de trots van elke tuinier. Het onderhoud ervan vereist aandacht voor elk detail. Een essentieel hulpmiddel dat je kan helpen bij het bereiken van een perfect gedefinieerde, strakke grasrand, is de graskantsnijder.

Wat is een kantensnijder?

Een graskantsnijder, ook wel bekend als kantensnijder. Het is een tuinapparaat ontworpen om de randen van het gazon netjes te trimmen. Het belangrijkste doel is om een scherpe overgang te creëren tussen het gazon en aangrenzende oppervlakken. Denk aan stoepen, opritten of bloemperken. Hierdoor krijgt je stuk gras een verzorgde uitstraling. Ook komt de gehele schoonheid van je tuin tot zijn recht.

Uitstraling kantensnijder gras

Een graskantsnijder zorgt voor een nette en strakke afwerking langs de randen van je gazon. Dit zorgt ervoor dat je stuk grond een professioneel uitziet. Wanneer je aan de slag gaat als hovenier is de graskantsnijder een stuk gereedschap voor de uitstraling. Een graskantsteker heeft ongeveer dezelfde functies.

Overwoekering kantensnijders

Gras kan veel te hard te groeien. Zo heeft het soms de neiging om over stoepen en bloembedden te groeien. Wild gras zorgt voor een slordige uitstraling. Met een kantensnijder kun je deze overwoekering voorkomen. En je kan de grenzen van je stuk grond duidelijk aangeven.

Graskantsnijder onkruidbestrijder

Wanneer je iets regelmatig bijhoudt blijft het verzorgd, dit geldt ook voor jouw tuin. Door regelmatig gebruik van een graskantsnijder kun je ongewenst onkruid en gras aan de randen van je gazon effectief tegengaan. Wanneer je in de tuin werkt is het fijn om OXXA werkhandschoenen aan te trekken.

Tijdsbesparing graskant snijder

Je kan veel dingen in de tuin doen met de hand. Maar het handmatig trimmen van gras met een grasschaar of trimmer, bespaart een graskantsnijder veel tijd en moeite.

Hoe gebruik je een kantensnijder?

  1. Goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je begint met snijden is het belangrijk om te weten welke randen je aan gaat pakken. Markeer dus duidelijk de randen van je gazon. Dit dient als leidraad en helpt je een consistente snede te behouden.
  2. Zorg dat je bepaalt hoe diep je moet gaan met de snijder. Dit ligt aan de gewenste hoogte van je gras. Je kan beter wat hoger beginnen zodat het altijd nog lager kan.
  3. Houd voor jezelf een gelijkmatige snelheid aan. Wanneer je heel snel wilt gaan bewegen word je ook sneller moe. Houd de gemarkeerde randen aan. Zo blijft jou werk het meest gelijkmatig.
  4. Vervolgens heb je veel los gras over. Dit kan je bij elkaar harken met de hooihark. Vervolgens kan je het gesneden gras en randafval vervoeren in de fort kruiwagen. Wanneer alles opgeruimd is houd je een nette uitstraling over.

Onderhoud graskantensnijder

Eerder werd er al benoemd dat onderhoud een belangrijk onderdeel is. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de snijmessen altijd scherp zijn. Scherpe messen presteren beter dan botte messen. Slijp ze regelmatig om een schone snede te behouden.

Ook is het belangrijk om de kantensteker te reinigen. Verwijder de grasresten en vuil na elk gebruik. Zo blijft de onderkant schoon en netjes. Dit verlengt de levensduur van de snijder.

Roest op je gereedschap is nooit fijn. Berg je graskantensnijder op een droge, beschutte plaats op om roestvorming te voorkomen. Dit zorgt er ook voor dat hij langer meegaat.

Met een graskantsnijder kun je alle randjes rondom je gazon recht trekken