Onze nieuwe catalogus ontvangen in de brievenbus?

Vraag nu aan

Schoffels

Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 41

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 41

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Schoffels

Natuurliefhebbers en tuiniers weten het maar al te goed: een goed onderhouden tuin begint bij het juiste gereedschap. Een heel belangrijk stuk tuingereedschap is de schoffel.

Tuinschoffels helpen bij het verwijderen van onkruid. Daarnaast kunnen ze ook worden gebruikt voor het egaliseren van de grond. Tenslotte kunnen ze mooie, nette borders creëren in de tuin.

Soorten schoffels

Er zijn verschillende soorten tuinschoffels beschikbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Hier zijn een paar veel voorkomende typen:

  1. Handschoffels: Dit zijn wat kleinere tuinschoffels die je makkelijk vast kan houden in je hand. Deze tuinschoffel is handig voor het verwijderen van onkruid tussen tegels of tussen planten in bloembedden. Dit onkruid kan je vervolgens weer bij elkaar harken met de Fiskars bladhark.
  2. Schoffel met lange steel: Deze schoffels hebben een langere steel. Ze zijn gemaakt om rechtop te worden gebruikt. Deze schoffels zijn ideaal voor grotere tuinen en het snel schoffelen van open ruimtes.
  3. Onkruidkrabber: deze hebben een scherpe voorkant die door de grond snijdt om onkruid te verwijderen. Daarnaast zijn ze ook fijn voor het wieden van onkruid tussen rijen gewassen in de moestuin.
  4. Schoffels hart model: Deze schoffels hebben aan het uiteinde een driehoekige vorm. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van geultjes. Ook kunnen ze vormgeven aan de randen van bloembedden.
  5. Linkshandige schoffel: Ook zijn er schoffels gemaakt speciaal voor linkshandige mensen.

Hoe gebruik je een schoffel?

Je kan tuinschoffels op heel veel manieren gebruiken in de tuin. En hun veelzijdigheid maakt ze tot een van de belangrijkste gereedschap voor elke tuinier. Er zijn enkele manieren waarop je ze kan gebruiken in je tuin:

Ten eerste kan het helpen met onkruid verwijderen. Dit is ook de meest voor de hand liggende functie. Door regelmatig te schoffelen, houd je je tuin vrij van ongewenste planten.

Onkruid kan de voedingsstoffen en ruimte van je gewenste planten stelen. Wanneer je al het onkruid hebt verzameld kan je dit oprapen met je werkhandschoenen.

Sommige tuinschoffels, zoals de halve maan schoffel, hebben een ander uiteinde. Deze zijn geschikt voor het bewerken van de bodem. Ze kunnen bijvoorbeeld de grond losmaken. Ook kunnen ze compost of meststoffen vermengen.

Met een hartvormige schoffel kun je mooie scherpe randen creëren rond grasranden en bloembedden. Dit geeft je uiteindelijk een nette en georganiseerde uitstraling.

Ten slotte kan een tuinschoffel ook gebruikt worden om de grond glad te maken. Eventuele bulten of oneffenheden kunnen daarmee gelijk gemaakt worden. Dit is belangrijk als je een nieuw grasstuk zaait of een bloembed aanlegt.

Hoe kies je de juiste schoffel voor jouw tuin?

Het kiezen van de juiste tuinschoffel is nodig om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk uit je tuingereedschap haalt. Er zijn wat tips die je helpen om de juiste te kiezen.

Type schoffel: Bepaal eerst welke taken je in je tuin wilt uitvoeren. Als je onkruid wilt verwijderen is een handschoffel voldoende. Stel, je wilt het gebruiken voor grote oppervlakken kunnen tuinschoffels met een lange steel handig zijn.

Materiaal: Zoek naar eentje met duurzame, roestbestendige materialen. Denk hierbij aan roestvrij staal of koolstofstaal. Een stevig handvat is ook fijn zodat je handen niet te snel vermoeid worden.

Gewicht en grootte: Kies er een die fijn in je hand ligt en niet te zwaar is om een langere tijd te gebruiken. En kies de juiste kop die past bij de omvang van de taak.

Prijs: Stel voor jezelf een prijs vast en zoek naar eentje die binnen de prijsklasse valt. Kwaliteit is belangrijk, dus koop de beste die je kunt betalen.

 

schoffel