Tuin winterklaar maken

Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

9 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Tuin winterklaar maken

Met de winter voor de deur is het hoog tijd om je tuin voor te bereiden op de koude maanden die komen gaan. Het winterklaar maken van je tuin is nodig voor het behoud van je planten en bloemen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je buitenruimte een uitnodigende en gezellige plek blijft, zelfs tijdens de koudste dagen. Donar Groen heeft wat waardevolle tips en stellen we enkele onmisbare tools voor, waaronder de zoutkist, zoutschep, sneeuwschuiver, strooiwagen en thermo handschoenen, om ervoor te zorgen dat je tuin klaar is voor de winterse uitdagingen.

Tuin winterklaar met de zoutkist en zoutschep

Een van de grootste zorgen tijdens de winter is de vorming van ijs op looppaden en opritten. Een zoutkist gevuld met strooizout en een stevige zoutschep zijn de beste middelen tegen gladde oppervlakken. Plaats de kist op een handige locatie, zodat je deze gemakkelijk kunt bereiken wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Een schep met een comfortabel ontwerp maakt het strooien van zout makkelijk. Waardoor je snel en efficiënt ijsvorming kunt voorkomen.

Tuin winterklaar maken met sneeuwschuiver

Sneeuw kan een schilderachtig winters tafereel creëren, maar het kan ook voor de nodige overlast zorgen. Een sneeuwschuiver is een essentieel hulpmiddel om je tuinpaden vrij te houden van dikke lagen sneeuw. Kies een sterke sneeuwschuiver met een makkelijk handvat, zodat je moeiteloos veel sneeuw kunt weghalen. Houd je paden en opritten schoon en veilig, voor een mooie en toegankelijke buitenruimte.

Tuin winterklaar maken strooiwagen

Een strooiwagen is een handig hulpmiddel om zout en zand gelijkmatig te verspreiden over grotere oppervlakken. Of je nu een grote tuin hebt of een lange oprit, de wagen maakt het strooiproces snel en efficiënt. Vul de wagen met het juiste mengsel van strooizout en zand en duw deze eenvoudig over de gewenste gebieden. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Dit helpt bij het smelten van ijs. Dit helpt ook bij het verbeteren van de grip op gladde oppervlakken.

Tuin winterklaar maken met thermo handschoenen

Winterklaar maken betekent niet alleen zorgen voor je tuin, maar ook voor jezelf. Thermo handschoenen zijn onmisbaar wanneer je bezig bent met taken in de kou. Kies warme en flexibele handschoenen voor comfortabel werken. Of je nu zout strooit, sneeuw ruimt of de tuin winterklaar maakt, de handschoenen houden je handen warm. Hierdoor kun je je taken efficiënt kunt uitvoeren.

Tips voor tuin winterklaar maken:

Nu je op de hoogte bent van de nodige tools, zijn er ook enkele tips:

  1. Snoei en Ruim Op: Verwijder dode planten en snoei bomen en struiken om schade door sneeuwophoping te voorkomen. Dit kan je doen met de Felco 2 snoeischaar.
  2. Bescherm Gevoelige Planten: Bedek kwetsbare planten met jute of speciale beschermhoezen om ze te beschermen tegen vorst.
  3. Controleer Tuinmeubilair: Berg tuinmeubilair op of dek het goed af om slijtage door winterse omstandigheden te voorkomen.
  4. Check de Afwatering: Zorg ervoor dat afvoerpijpen vrij zijn van bladeren en ander vuil om verstoppingen te voorkomen.

Maak je tuin winterklaar en geniet van het seizoen

Met de juiste tools en aanpak is je tuin winterklaar maken leuk. Deze taak zorgt ervoor dat je buitenruimte niet alleen mooi blijft, maar ook veilig en toegankelijk. Investeer in een zoutkist, zoutschep, sneeuwschuiver, strooiwagen en thermo handschoenen om goed voorbereid te zijn op wat moeder natuur voor je in petto heeft. Zo kun je optimaal genieten van het winterseizoen in je gezellige, vorstbestendige tuin.

 

in de winter moet je ervoor zorgen dat de tuin altijd winterklaar is