Logo Donar Groen
  • Catalogus aanvragen
  • DONAR Alu-Line stermaaidraad
  • Hark
 

Veiligheidshelmen, wat je moet weten:

Over het gebruik van veiligheidshelmen bestaat nog wel eens onduidelijkheid.

In deze nieuwsbrief geven wij antwoord op de meest gestelde vragen over veiligheidshelmen.

Wanneer is het dragen van een veiligheidshelm verplicht?

• Op plaatsen waar dit door middel van een bord staat aangegeven
• Waar een verhoogde kans bestaat op stoten of bekneld raken van het hoofd
• Waar de kans bestaat getroffen te worden door vallende en/of wegvliegende voorwerpen

Helm verplicht

Waar moet een veiligheidshelm aan voldoen?

Een veiligheidshelm moet minimaal voldoen aan de Europese norm EN 397 “Industriële veiligheidshelmen” en is voorzien van een CE-markering.

Wanneer moet een veiligheidshelm worden vervangen?

De helmen die DONAR Groen verkoopt zijn van het merk 3M Peltor en hebben een aanbevolen gebruiksduur van 5 jaar. Inmiddels zijn er ook veiligheidshelmen van 3M Peltor verkrijgbaar met een zogenaamde Uvicator Sensor. Deze indicator geeft aan wanneer helm aan vervanging toe is.
De nuttige levensduur van veiligheidshelmen kan worden bevorderd door deze, wanneer niet in gebruik, op te slaan op een droge, liefst donkere koele plaats en niet, zoals vaak gebeurt op de hoedenplank van een auto.

UVICATOR

Wat voor binnenwerk kies ik?

Binnenwerken kunnen uit verschillende aantallen bevestigingspunten(4 of 6) bestaan.Hoe groter het aantal bevestigingspunten, des te beter wordt de kracht die op de helm terecht komt verdeeld over het hoofd. Zes-punts binnenwerken brengen wel nadelen met zich mee van gewicht en warmte op het hoofd.

Een 4-punts binnenwerk geeft een goede combinatie van schokabsorptie en draagcomfort waardoor het hoofd optimaal beschermd wordt. Het binnenwerk heeft ten slotte nog twee soorten sluitingen om op iedere hoofdmaat afgestemd te kunnen worden, te weten een binnenwerk met schuifinstelling of met draaiknop.

Bij een schuifinstelling wordt de breedte ingesteld door de knopjes in de gaatjes te bevestigen en vast te klikken. En bij een binnenwerk met draaiknop kan men door middel van het draaien aan de knop de breedte instellen. Hierdoor kan je het binnenwerk snel instellen, ook als de helm op het hoofd zit.

De helmen die u bij DONAR Groen koopt hebben allemaal een 4-punts binnenwerk met draaiknop.

Peltor G3000 Banner

Kan ik mijn veiligheidshelm ook bedrukken?

Er bestaat ook de mogelijkheid om uw helmen te personaliseren. Bedrukking in hoge kwaliteit geeft de helm een professionele uitstraling. Het is mogelijk om op vrijwel iedere plaats van de schaal een logo te plaatsen.
Veiligheidshelmen zijn soms vervaardigd van materialen die gevoelig zijn voor een bepaalde chemische aantasting. In markeerstiften en lijm zitten soms bepaalde chemische stoffen die de helmen aantasten. Markeer uw veiligheidshelm daarom nooit met stiften en plak er zelf nooit stickers op, maar laat altijd de fabrikant uw helm voorzien van een logo.

DG_A6 reactiekaartje-1

De nieuwe DONAR Groen catalogus is nu beschikbaar. Vraag hem hier vrijblijvend aan.